Our datadream

Is our story

Het avontuur van LinkThings is begonnen bij een uit de hand gelopen schoolopdracht van Frank en Jay. Zij studeerde toentertijd Logistiek en Economie aan de Hogeschool in Rotterdam. Door de schoolopdracht zijn de mannen in aanraking gekomen met rapportages, dashboards en Business Intelligence, waardoor het besef ontstond hoeveel waarde een Business Intelligence omgeving heeft. Tijdens het presenteren van de schoolopdracht hadden meerdere mensen interesse in het product. Zo kwam er naar voren dat steeds meer bedrijven data gedreven willen werken om de juiste beslissingen te nemen. Er vloeide verschillende opdrachten uit voort, vooral bij kwekers in de buurt.

De basis
werd gelegd

In 2016 zijn de mannen in contact gekomen met LinkThings en is de basis gelegd voor het ontstaan van LinkThings Analytics. De eerste stap was focussen op de techniek ofwel het maken van de PowerBI Dashboards. Door het enthousiasme van Frank en Jay groeide het bedrijf naar een team van drie medewerkers. Inmiddels kent het bedrijf 12 medewerkers, die alles weten op het gebied van Business Intelligence, de gehele data journey van data ontsluiten tot en met data visualisatie. De ambitie van LinkThings Analytics ligt in het creëren van een mooie organisatie, waarin medewerkers elke dag met plezier naar werk toekomen, zich kunnen blijven ontwikkelen en meegroeien met het bedrijf.

Power BI

Dashboard designers

LinkThings is gespecialiseerd in het opmaken van Power BI dashboards, waarin wij data voor andere bedrijven visueel inzichtelijk maakt, zodat bedrijven zelf op die data kunnen inspelen. Dit komt neer op het volledig verzorgen van een ‘datajourney’ bij bedrijven. De klanten zitten in verschillende sectoren, variërend van een kwekerij tot een verzekeraar.